/ ОД на МВР-Русе
На церемония в Областната дирекция колите бяха връчени на служителите от районните управления в Русе, Бяла и Две могили
Нови леки автомобили от марката Шкода "Рапид“, предоставени от МВР, влизат в експлоатация в автопарка на полциията в Русе.

ОД на МВР-Русе

Ключовете на общо 10 такива патрулни коли бяха символично връчени на полицейските служители от комисар Илиян Енчев, заместник-директор на ОД на МВР-Русе, по време на официална церемония, която се проведе днес пред сградата на областната дирекция в Русе.

Спад в регистрираната престъпност и ръст на разкриваемостта отчита ОДМВР Русе за 2018 г.

По четири автомобила получиха Първо и Второ РУ в град Русе и по един районните управления в градовете Две могили и Бяла. На церемонията присъстваха депутатът Пламен Нунев, председател на Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание, Валентин Колев, заместник-областен управител на Русе, ръководители на структури в полицията, началниците на районните управления в областта и редови служители.

ОД на МВР-Русе

"Надяваме се, че с новите превозни средства ще подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения - основно за охрана на обществения ред, за опазване на живота, здравето и спокойствието на гражданите.

ОД на МВР-Русе

Предполагам, че това допълнително ще мотивира всички тях да изпълняват задълженията си по-професионално и по-качествено", заяви комисар Енчев. Новите автомобили са закупени изцяло от бюджета на министерството.

Те ще заменят морално и технически остарелите автомобили в структурите на дирекцията. Предназначени са изцяло за патрулно-постова дейност, оборудвани са с радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части.

Предвидени са и възможности, при необходимост, в тях да бъдат поставени и други технически средства.