/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Русе привлече като обвиняем и арестува за 72 часа шофьора, причинил смъртта на петгодишното дете в кв. "Долапите". Това съобщиха от прокуратурата.

Какви са версиите за тежкия инцидент, при който камион уби дете в Русе? (ВИДЕО)

От там информираха още, че досега 76-годишният мъж е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия - при първия инцидент е причинил смъртта на друг човек, а при втория пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда.

Както БТА съобщи, сигналът за произшествието е постъпил на тел. 112 в 11"32 часа на 12 ноември. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. "Бяла черква" 5-годишно момиче.

Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно 76-годишният мъж и товарният камион "ГАЗ-53" са открити от полицията в централната част на Русе.

Шофьор на камион прегази дете в Русе и избяга (СНИМКИ)

В обвинението на шофьора са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи от три до 15 години затвор и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. Разследването по делото продължава.
БТА