информационна кампания за превенция на трафика на хора
информационна кампания за превенция на трафика на хора / netinfo

Много и разнообразни активности за ученици, младежи и представители на местните общности предложи информационната кампания за превенция на трафика на хора „За истината без страх“, проведена от експерти на Сдружение БРТИМ в периода март - юни 2018 г. С финала на кампанията, приключи поредицата от шест кампании по темата, реализирани в рамките на три години по проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ.

С организираните събития в четири училища (СУ с преподаване на източни езици и култури „Васил Левски“ и ОУ „Алеко Константинов“, Русе, ОбУ „Св. Климент Охридски“, Борово и ОУ „П. Р. Славейков“, с. Обретеник) и работата на терен в кв. „Дружба“, Русе и населените места на Община Борово, беше достигнато до стотици ученици и младежи и бяха разпространени бяха посланията на кампанията в социалните мрежи и медиите.

В рамките на кампанията бяха обучени ученици - доброволци и бяха сформирани 2 доброволчески клуба за подпомагане изпълнението на инициативите. Изработени бяха материали и плакати, с които бяха онагледени събитията. Проведени бяха: 11 работилници в час на класа с участието на повече от 200 ученици; спортен празник в СУ „Васил Левски“ -  „Заедно в спорта, заедно срещу трафика на хора“; инициатива по случай Деня на земята за почистване на дворните пространства около училищата под надслов „Да опазим природата, да опазим хората“; засаждане на градинка в знак на съпричастност към жертвите на трафик „Ново начало“; велопоход в Борово по случай 1 юни с участието на 35 деца и ученици – „Стоп! Да опазим децата“; беседа с ученици с участието на представител от РПУ в с. Обретеник; рисунки на асфалт за учениците от СУ „Васил Левски“ – „Детство без страх“; кампании на открито за разпространяване на информационни материали и др.