Презентация за Дунавското наследство ще се проведе в музея
Презентация за Дунавското наследство ще се проведе в музея / Дарик Русе, архив

Презентация за Дунавското наследство ще се проведе на 21 март от 18 ч. в историческия музей, входът е свободен. Лектор ще бъде проф. д-р Николай Ненов-директор на музея и експерт по музеология и етнография, автор на четири монографии, съавтор и редактор на 45 научни сборници и над 100 статии.

Презентацията се организира от ТД Приста, по проекта "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Проф. д-р Николай Ненов е лектор по Етнология и Български фолклор в Русенски университет „Ангел Кънчев”, по Управление на наследството в Пловдивския университет, сценарист е на документални и етноложки филми. Научните му интереси са в областта на наследството, градската етнология и музеологията. През 2015 г. беше отличен от Съюза на учените в България – клон Русе с годишната награда - Грамота за високи постижения в областта на хуманитаристиката. Проф. Ненов е един от основните фактори в популяризирането на гр. Русе и околностите като туристическа дестинация. Често може да бъде забелязан по туристически изложения, да развежда чужденци по центъра на града, да участва в културните събития на Русе. Изключително интересен лектор и събеседник.