Престъпна група мами чужденец чрез интернет-приятелка
Престъпна група мами чужденец чрез интернет-приятелка / netinfo

Полицаи разкриха извършителите на въоръжен грабеж на чужденец.  Потърпевшият се оказал 47-годишен турски гражданин, живеещ в Австрия, който дошъл в България да се срещне с жена, с която е поддържал връзка в интернет.

Мъжът влязъл в страната през Дунав мост, където според предварителна уговорка, бил посрещнат от близки на приятелката му. Той пътувал с “Рено Клио” с австрийска регистрация, и за да улеснят придвижването единият от двамата посрещачи се качил да кара колата. Те се насочили по пътя за Варна, а след това завили на разклона в посока към с. Червена вода. Преди селото мъжете спрели, а единият извадил пистолет, който насочил към чужденеца. От колата са откраднати 5 мобилни телефонни апарата с карти, 600 евро, 250 румънски леи, 400 швейцарски франка, две торби и раница с дрехи и други лични вещи. Накрая нападателите спихнали една от гумите на колата и се отправили към главния път, където се качили в тъмен автомобил и изчезнали в посока към с. Червена вода. Мъжът се придвижил до селото и там потърсил помощ.

След издирване, в разградското село Дянково са открити 3-ма мъже, участвали в нападението. Установена е и българската приятелка на чужденеца-25-годишна жена, която живеела на семейни начала с единия от тях. Открити са всички откраднати вещи, образувано е дознание, работата по случая продължава.