/ iStock/Getty Images
Полицията установи мъж от видеоклип в интернет, влачил пътен знак в центъра на Русе. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

"Действието се развива посред бял ден, но за съжаление никой не е подал сигнал на тел. 112 или в подразделение на МВР - нито авторът на клипа, нито някой от гражданите, които са свидетели", обясняват от полицията в Русе.

По повод на публикувания видеозапис областната дирекция на МВР се е самосезирала. Униформените са открили 45-годишния мъж, който бил с медицински проблеми. Той намерил пътния знак паднал в района на ул. "Ниш" в Русе. От там го взел и влачил, като преминал необезпокояван от никого покрай Пантеона на възрожденците, през централната пешеходна улица "Александровска", за да го остави на ул. "Духовно Възраждане".

Тръбата с поставените на нея два пътни знака - "Б1" /"Пропусни движещите се по пътя с предимство"/ и "Г2" /"Движение само надясно след знака"/, е върната днес на общинското знаково стопанство.

От полицията призовават гражданите при подобни ситуации, при забелязване на нарушения и извършвани престъпления, при възникване на инциденти или произшествия да не са безучастни свидетели, а да сигнализират своевременно на компетентните органи.

"Понякога едно обаждане може да спаси човешки живот, би спестило излишното изразходване на обществените ресурси, които са разходи за всеки данъкоплатец, а също би подпомогнало работата на органите на реда, на местната администрация и други", заявяват от областната полицейска дирекция в Русе.
БТА