ОУ Братя Миладинови ще си сътрудничи с гюргевско училище
ОУ Братя Миладинови ще си сътрудничи с гюргевско училище / Дарик Русе

Заседание на Съвместната работна група от представители на земеделието в Русенска област и Гюргевски окръг ще се проведе в съседния румънски град. На срещата членовете на групата ще направят анализ на досегашната си дейност, както и изводи за актуалното състояние на земеделието в Еврорегиона Русе – Гюргево – проблеми и добри практики. Изводите ще бъдат оформени в писмо до еврокомисар Дачиян Чолош /Румъния/, което ще бъде подготвено в края на срещата. Ще бъде приет план за работа през 2011г.

Едновременно със заседанието на Съвместната група, ще тече среща между представители на ОУ “Братя Миладинови” - Русе и ОУ “Св.Георги”- Гюргево, за официално подписване на Споразумение за сътрудничество между училищата. Срещата ще завърши в Театър “Валах” с Коледен спектакъл, подготвен от възпитаниците на двете учебни заведения, на който ще присъстват и членовете на Смесената земеделска група.

Делегацията ще бъде водена от заместник областния управител Иван Григоров. Подгтовката, оганизацията и провеждането на двете събития се осъществява с активното участие на Асоциация “Еврорегион Данубиус”.