Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / Агенция
Митническите инспектори от ТД Митница Русе установиха над 46 000 къса с български акцизен бандерол в пътнически микробус с българска регистрация, скрити в двоен под и в тонколони. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 15.03.2023 г., около 3:30 ч. през нощта в района на ГКПП Дунав мост - Русе е спрян за проверка пътнически микробус с водач с българско гражданство, пътуващ за Германия.

Само за ден: Митничари заловиха общо 611 460 къса цигари (СНИМКИ)

Митническите служители насочват автомобила за сканиране с мобилна рентгенова система, при което е отбелязана зона с необичайна плътност. При митническата проверка се установява допълнително изграден двоен под – тайник, като в него и в две тонколони са открити общо 46 400 къса цигари с български акцизен бандерол от известни марки.

За акцизните стоки водачът не е представил документи съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, поради което тютюневите изделия са иззети. За нарушаването на ЗАДС и за открития и използван тайник са съставени два акта за установяване на административно нарушение на водача на пътническия микробус.