/ Агенция „Митници“, архив
Митничари откриха големи количества „маркови“ стоки, сексуални стимуланти и цигари при отделни митнически проверки на шест автобуса с пътници в района на "Дунав мост"-Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззети са 1326 „маркови“ парфюма, 822 облекла, 460 маратонки и спортни обувки с обозначения на световни марки, 1625 опаковки сексуални стимуланти, както и 7000 къса - 350 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Иззеха голямо количество „маркови“ стоки на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

Автобусите с чужда регистрация са превозвали пътници от Турция за Румъния през България. В района на ГКПП "Дунав мост" са селектирани за щателни митнически проверки при излизане от страната през последните дни.

На 16 септември митническите служители откриват в багаж на девет пътници в три отделни автобуса за Румъния различни търговски количества от 564 парфюма, 697 текстилни изделия и 250 чифта маратонки и спортни обувки с обозначения на световни марки. За стоките не са представени документи за закупуването им или за въвеждането им на територията на България и ЕС.

При друга проверка на автобус на 12 септември, в багажа на румънска гражданка са открити 142 парфюма, както и 125 блузи и спортни комплекти със знаци и изображения на защитени търговски марки.

Друга румънска гражданка е пренасяла в същия автобус 210 чифта „маркови“ спортни обувки. И двете пътнички са заявили, че стоките са за лична употреба и за семействата им.

Задържаха над 66 хиляди контрабандни сексуални стимуланти на „Дунав мост“ 2

На 9 септември, при проверка на друг автобус за Румъния, митническите инспектори откриват в личен багаж на пътник, турски гражданин, 1415 сашета и 210 флакона различни препарати за полова мощ.   

При една от проверките на 8 септември митническите служители установяват в личния багаж на двамата водачи на автобус за Румъния, турски граждани, 7000 къса - 350 кутии цигари без акцизен бандерол, както и 370 „маркови“ парфюма. Други 250 парфюма са открити в багаж на пътник.

Стоките са иззети и по случаите са съставени актове за установените административни нарушения.