/ БТА
Митничари конфискуваха за 90 000 къса цигари при проверка на пътнически микробус в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха от митницата. 

Случаят е отпреди два дни. Съвместен екип от служители на Агенция "Митници" и "Гранична полиция" спира за проверка пътнически микробус. Превозното средство било управлявано от шофьор с молдовско гражданство и пътувало от България за Румъния.

Микробусът бил проверен с мобилна рентгенова система, при която е отбелязана зона с необичайна плътност в областта на тавана. При огледа митничарите установили изграден двоен таван. В тайника били открити 92 640 къса цигари от известна марка с български акцизен бандерол. На шофьора са съставени два акта за нарушенията. 

От митницата съобщават, че при друг случай в микробус в района на ГКПП "Дунав мост" при Видин са открити 43 000 къса цигари с валиден български акцизен бандерол. За нарушението на шофьора е съставен акт.

От митницата информират, че установените количества акцизни стоки са в рамките на съвместната операция с участието на служители от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мартин Пенев, БТА