Очаква се до края на деня всички пътища в община Русе да бъдат отворени
Очаква се до края на деня всички пътища в община Русе да бъдат отворени / Дарик Русе, Искра Георгиева

В ранния следобед се очаква първокласните и второкласни пътища в област Русе да бъдат отворени за движение, а до края на деня да се отворят и всички пътища в Община Русе, съобщиха областният управител Стефко Бурджиев и кметът Пламен Стоилов. Обстановката в област Русе постепенно се успокоява, вятърът утихна и достига до 12 метра в секунда. Всичката налична техника е изкарана на пътя, поискана е допълнителна и от област Велико Търново, каза областният управител на Русе.

Само едно село-Червена вода е все още без ток, но в момента роторен снегорин разчиства пътя, за да може аварийни екипи на Еон да стигнат и да отстранят повредите. Две населени места са без хляб-Щръклево и Нисово. В някои от най-тежките пътни участъци патрули на МВР следят да не се пропускат автомобили извън населените места. Вчера два тира препречиха пътя за завод Монтюпе и се наложи извеждането на хората от завода по аварийни пътища.

Работи се по изтеглянето на тежките машини. Кметът Стоилов поиска на шофьорите да бъдат наложени максимални глоби, заради неспазването на забраните за пътуване. 17 човека на хемодиализа са стационирани в болницата и ще останат там и днес.