Нощ в музея ще се проведе в събота
Нощ в музея ще се проведе в събота / netinfo

Тазгодишното издание на инициативата "НОЩ В МУЗЕЯ" ще се проведе на 16 май (събота) за дванадесети път в Русе, от 17.00 до 24.00 часа с вход свободен за всички събития.
Изложби, работилници, образователни игри на открито, пърформанси, музикален концерт са само част от събитията, които ще могат да видят, и в които ще могат да се включат посетителите в Нощта на музеите и галериите.

Инициативата се осъществява по проект "Дванадесета нощ - музите в музея" на сдружение "Приятели на музея - Русе", с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.

„Нощ в музея“ в Русе се организира в партньорство с Регионален исторически музей – Русе, Художествена галерия – Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, сдружение „Еквилибриум“, Национален природонаучен музей - БАН, джаз формация Борис Петров-Парчето трио.

Пълната програма на събитията ще намерите на сайта на сдружение "Приятели на музея" (http://www.museumfriendsbg.org/pages/10/НОВИНИ?news_id=36).