Кв. Тракция
Кв. Тракция / netinfo
Голямо е напрежението в квартал "Тракция", къде то е живеел обвиненият за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Всички мъже са навън и са се събрали в центъра, след като към 18:30 ч. в квартала влязоха група мотористи. Те са обикаляли и са търсели къщата на Северин Красимиров. Единият от мотористите е блъснал 40-годишен мъж, взел му е телефона и го е счупил, разказаха пред Дарик свидетели на инцидента. Мъжът е откаран в болницата. Събраните мъже са гневни и са готови да се защитават. Всеки който може е изпратил децата и жените при роднини и приятели в кварталите "Чародейка" и "Дружба"

Хората от квартала се съмняват, че полицията е действала заедно с мотористите, защото те са дошли 15 мин. след като патрулите са напуснали "уж за да зареждат гориво", както споделиха те. Оплакаха се също, че към момента на набега на мотористите операторите на спешния телефон 112 затваряли, когато разберат, че обаждането е от Русе. 

От полицията излязоха със официална информация за инцидента, в която заявяват, че няма пострадали. В момента в квартала има няколко патрулни коли разположени по двойки в различни части. 

Към 9:20 ч. се появи местен ромски лидер. Той каза, че познава част от мотористите, част от тях са от ММА средите, срещнал се е с тях и призова хората да се прибират по домовете, като им обеща, че повече проблеми няма да има. Призова ги и да не говорят много с журналисти, защото така само се нагнетявало напрежение