Местната управа подкрепя откриването на специалност  „Социални дейности” в Русенски университет
Местната управа подкрепя откриването на специалност „Социални дейности” в Русенски университет / netinfo

Становище, подкрепящо откриването на специалност и професионално направление „Социални дейности” в РУ „Ангел Кънчев”, от името на Стефко Бурджиев връчи вчера неговият заместник Веско Маринов на доц. д-р Тодорка Стефанова – декан на факултет „Обществено здраве и здравни грижи”. Това се случи на по време на среща на работодателите в областта на социалните дейности с Експертната група от Националната агенция за оценяване и акредитация. Срещата се състоя във връзка с провежданата в момента процедура за акредитиране на професионално направление „Социални дейности” в РУ „Ангел Кънчев”.

Маринов изтъкна факта, че преструктурирането и придобиването на съвременен европейски облик на системата за социални дейности у нас предполага промени в управлението, проектирането, планирането и предоставянето на социални услуги. Постигането на значими резултати зависи от наличието на квалифициран персонал, който посто    янно да увеличава капацитета си чрез надграждащо обучение. Тези факти, част от предоставеното становище, както и редица други обуславят създаването на специалност и професионално направление „Социални дейности” в Русенски университет.

На работната среща присъстваха и кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговият заместник по хуманитарните дейности Иван Григоров и председателят на Общинския съвет заслужилия професор Васил Пенчев. Те също изказаха своята подкрепа за инициативата, подета от РУ „Ангел Кънчев” и споделиха своите мнения относно нуждата от новите специалност и направление.