/ МЕДИКА-Русе
Лечебни заведения „Медика“ посвещават мартенското Родителско кафе на общуването и социализацията на децата. Въпросът заема съществено място във форумите и печатните издания.

Седмица на речевото развитие

Несъмнено, колкото и добре детето да общува в семейството, всеки родител се притеснява дали то ще се „впише“ в околния свят. Общуването с връстници в ранна възраст е много важно за формирането на социални умения и емоционална интелигентност в детето.

На фона на все по-честото използване на технологични средства, необходимостта от живото общуване се оказва още по-голяма за формирането на навици и умение за комуникация с хората.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

Детето започва да общува още от самото раждане.
Контактният му кръг започва да се разширява постепенно - от всеотдайната майката, през децата от площадката, то малко по малко се подготвя за постъпване в учебно заведение.

Родителско кафе на „Медика“ с безплатни логопедични диагностики

Как детето да се справи и как родителите могат да помогнат за целият процес, ще разберем от психолога Венета Венкова на Родителско кафе. Събитието ще се състои на 27-ми март (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ -Русе.

Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.