/ ThinkStock/Getty Images
Раждането несъмнено е изключително голямо изпитание за всяка майка. За да е уверена, че всичко ще мине добре, жената трябва да премине предварителна подготовка. Информацията, която бъдещата майка получава по време на консултациите с водещият бременността ѝ акушер-гинеколог не винаги е достатъчна, за да може тя уверено, без притеснение да влезе в родилната зала.

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

Страхът, че появата на бебето е съпътствана със силна болка и може да доведе до тежки усложнения, често кара бременните да не мислят за самото раждане. Те се концентрират изцяло върху  9-те месеца, преди появата на новия член на семейството.

Въпреки че в днешно време раждането протича в болница, майката не трябва да оставя всичко изцяло в ръцете на екипа, а трябва да съдейства в процеса. За целта е необходимо да бъде добре информирана за етапите, през които ще премине и да не се страхува.

Друг момент, който бъдещите майки могат да пропуснат е да се информират за първия месец от живота на бебето, какво предстои след изписването от болницата и какви грижи е необходимо да полагат за малкия човек.

Родителско кафе на „Медика“ с безплатни логопедични диагностики

С цел да бъде в помощ на бъдещите майки и татковци, УМБАЛ „Медика Русе“ организира Отворени врати за бъдещи родители. За месец март са предвидени две срещи. Определените теми са: 14.03.2019 г. /четвъртък/ от 13:00 ч. - Подготовка за нормално раждане. Какво представлява раждането - лектор – лекар акушер-гинеколог;

28.03.2019 г. /четвъртък/ от 13:00 ч. - Какво се случва през първите 30 дни от живота на новороденото - лектор - лекар неонатолог. След провеждането им бъдещите родители имат възможност да посетят отделенията по Акушерство и Неонатология на болницата.

Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в жк. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882/ 617-480.