Майчина неволя отвори сърцата на айдемирци
Майчина неволя отвори сърцата на айдемирци / netinfo

Страданието на една майка отвори сърцата на хората от Айдемир напоследък. Момченцето на Ширин и Мартин Павлови – едногодишният Боян Мартинов Господинов, има смесена форма на детска церебрална парализа. Провежда му се кинезитерапия по системата „Вайда” и това налага детето и неговата майка периодично да престояват в русенската болница.

Лечението на детето е по клинична пътека, но семейството изпитва вече големи затруднения заради разноските по престоя на майката, докато протича поредния цикъл от оздравителния процес. Според лекарите курсът на лечение е с неопределен срок.
Трогнати от тревогите на семейство Павлови айдемирци решават да ги подкрепят.

Началото е поставено на Сирни заговезни. Местната група, отличена във фестивала на кукерските игри и маски, дарява паричната си награда за лечението на Боянчо. Своята лепта за чистата идея дават отделно двама мъже от групата и местната транспортна фирма „Стивси ауто”. Дарението е направено официално по време на церемония в кметството.
Междувременно с дребни суми благотворителните жестове продължават. Събраните досега близо 700 лева са предадени на семейството. Дарителски кутии са поставени в кметството, в местния ресторант и в кафене „Иса” в „Деленките”. На името на майката е открита и дарителска сметка в:
Пощенска банка - ПИК  BPBIBGSF, BG37BPBI71151099429601.

Кметът на с. Айдемир Денчо Георгиев и семейството на едногодишния Боян Господинов предварително благодарят на всички състрадателни и щедри хора!