Кръстиха пет деца от Дома в Брестовица
Кръстиха пет деца от Дома в Брестовица / снимка:Русенска епархия

Месемврийският епископ Яков кръсти пет деца от Дома за деца лишени от родителски грижи „Св. Йоан Рилски”, с. Брестовица. По време на литургията на архиерея съслужиха енорийският свещеник Димитър Димитров и протодякон Кирил Синев.

По време на богослужението храмът беше изпълнен с ученици, черкуваха се също така заместник-областният управител Веско Маринов, учители и възпитатели на учениците, представители на общинската администрация от Русе и Борово.

Кръстени са четирите братчета и сестричета Петър, Лъчезар, Сашо, Павлина, както и на Илиян. След кръщението абитуриентите от помощното училище „Св. св. Кирил и Методий” в с. Брестовица и СОУ „Св. Климент Охридски” община Борово изнесоха кратка художествена програма.

В с. Брестовица и община Борово Българската православна църква на дело извършва активна социална дейност. Свещеник Димитър четири пъти в месеца се занимава активно с децата от Дом „Св. Йоан Рилски” и СОУ „Св. Климент Охридски”. От три години преподава предмет „Религия-Православие” на 13 ученици от пети, шести и седми клас.

Търсят се и се намират средства за извършване на социални проекти с помощта на християни от Западна Европа. Тази година от помощното училище в с. Брестовица завършиха 7 деца с увреждания. В него се обучават общо 32 деца.