/ iStock/Getty Images
Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол при пет проверки, извършени в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе през септември и началото на октомври.

Иззеха голямо количество „маркови“ стоки на ГКПП „Дунав мост“-Русе

В два от случаите тютюневите изделия са били транспортирани в микробуси, превозващи хранителни продукти, а в другите три са използвани естествени кухини на автовоз и камиони, съобщиха от Агенция "Митници".

На 4 октомври е спрян за проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Швеция. Превозното средство е насочено за проверка, при която се установява, че на две места във влекача са укрити 3200 къса цигари, превозвани в нарушение на акцизното законодателство.

Цигарите са задържани, на водача е съставен акт и с разписка за задържани 200 евро за обезпечаване на евентуални глоби. Най-голямото количество тютюневи изделия е открито на 16 септември.

Иззеха близо 9000 литра контрабанден алкохол, маскиран като дезинфектант (СНИМКИ)

Митническите инспектори отклоняват за проверка товарен микробус с ловешка регистрация, пътуващ от България за Германия. След разтоварване на превозваните хранителни продукти митническите служители откриват на различни места в превозното средство - подкалници и двигателно отделение 19 580 къса цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са задържани, тъй като са превозвани без необходимите документи в нарушение на акцизното законодателство. Ден по-късно митническите служители откриват още 11 000 къса цигари в друг микробус, напускащ страната в района на Дунав мост-Русе.

След акция: Иззеха близо тон контрабанден алкохол в Пазарджик

Водачът пътува за Австрия. След извършена проверка става ясно, че освен хранителни стоки в нарушение се транспортират тютюневи изделия и 96.2 литра алкохол - ракия, водка и мастика.

Цигарите и спиртните напитки са с български бандерол и се транспортират без необходимите документи, поради което са задържани. При другите две проверки, извършени през септември, са намерени още 13 000 къса цигари, укрити в автовоз и камион с чуждестранни регистрации.