Двама посланици идват в Русе да се запознаят с бизнес средата
Двама посланици идват в Русе да се запознаят с бизнес средата / Дарик Русе, архив

Делегация на българо-скандинавската камара ще гостува в Русе днес и утре. Тя ще бъде водена от посланика на Швеция в България Хелена Пилсас Алин и посланика на Норвегия в България Гюру Катарина Викьор. Целта на посещението е запознаване с настоящата икономическа и бизнес среда, както и с плануваните приоритетни области за бъдещо развитие на Община Русе и региона.

В рамките на програмата, гостите ще имат възможност да посетят и местни предприятия като „Оргахим“, както и компании със скандинавска инвестиционна история, каквито са Атлас Копко Лифтън ЕООД и Екогалваник ООД. През втория ден от гостуването си, членовете на Българо-скандинавската търговска камара, сред които АстраЗенека България, Атлас Копко България, Денеб Инвест, Екогалваник, Каммартон България, Криейтив Солюшънс, СКФ България, Тринити Корпорейт Сървисис и V-Комерц, ще разговарят с представители на местните делови среди в организирани съвместно с Русенската търговско- индустриална камара бизнес срещи.

Българо-скандинавската търговска  камара е създадена през 2007г. като сдружение с нестопанска цел. Целта й е да представлява и да защитава икономическите интереси на своите членове и да насърчава и подпомага търговските и икономическите отношения между България и Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. Към момента, сдружението обхваща около 70 компании, в т.ч. производители и доставчици на услуги, вносители и износители, големи международни компании, както и средни и малки предприятия.