Дело за убийство тръгва в Русенския окръжен съд
Дело за убийство тръгва в Русенския окръжен съд / netinfo
Утре в Русенския окръжен съд започва дело за убийството на 38-годишната Румяна Гинева. На подсъдимата скамейка ще бъде изправен брат й Пламен Гинев, обвинен за причиняване на смърт по особено мъчителен начин. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Трупът на русенката бе открит в сак във водите на река Дунав край тутраканското село Долно Ряхово. Безжизненото тяло намериха рибари, седмица след обявяването на Румяна за общодържавно издирване. За изчезването й в полицията на 27 септември 2007 година съобщава баща й, който живеел на една площадка с нея.

Ден след откриването на трупа, полицията задържа 45-годишния Пламен Гинев като основен заподозрян за извършеното убийство. Престъплението е било извършено в блок "Гребенец" на квартал „Родина”. Според близки до разследването, мотив за жестокото убийство най-вероятно е бил спор за имот. Преди години Румяна е била пребита от брат си. Същото сполетяло и приятелката му, с която бил на гурбет в Испания. Аутопсията на тялото на Румяна Гинева установи, че смъртта е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма.