Цигари и алкохолни напитки без акцизен бандерол задържаха русенските митничари
Цигари и алкохолни напитки без акцизен бандерол задържаха русенските митничари / netinfo

Пет досъдебни производства за държане на тютюневи изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол образуваха за едно денонощие в Митница Русе.

Два от случаите са в района на ГКПП “Дунав мост”, където само за един час от две превозни средства, излизащи от България, са иззети 2250 кутии цигари и 55 бутилки високоалкохолни напитки без български акцизен бандерол. В микробус, пътуващ от Гърция за Румъния, са открити 2189 кутии цигари и 55 бутилки високоалкохолни напитки без бандерол. Сред тях са и четири бутилки 50-годишно отлежало бренди. В товарен автомобил с турска регистрация и управляван от турски гражданин са открити 60 кутии цигари без български акцизен бандерол. Срещу лицето е образувано незабавно производство.

След проверка в Кубрат на товарен микробус "Фолксваген", управляван от български гражданин, митническите служители са открили цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Други цигари без бандерол са иззети по същото време в кв. Селяметя и Дружба в Русе от частни домове. Образувани са бързи производства.

За изминалите 24 часа на територията на Митница Русе са задържани 2658 кутии цигари без български акцизен бандерол, стойността на избегнатия акциз е в размер на 9500 лв.