Цените на апартаментите /старо строителство/ продължават да падат
Цените на апартаментите /старо строителство/ продължават да падат / Дарик Русе, Искра Георгиева

И през третото тримесечие на 2011 година в Русе се отчита ценова динамика в посока намаление цените на продадените апартаменти – старо строителство. Средната пазарна цена за периода юли-септември на жилищата е 865.50 лева на квадратен метър и е с 4 % под нивото на фиксираната средна за страната. По ценово равнище на продадените в рамките на тримесечието жилища, градът заема „призовото” 5 място след Варна, София, Бургас и Пловдив.

През третото тримесечие най-евтино са се продавали апартаменти в  Габрово, Кюстендил и Видин, където средната пазарна цена е под 600 лева за квадратен метър. Средните пазарни цени на продадените от домакинствата жилища за изтеклите три месеца в областните градове Силистра и Пазарджик са с разлика от само 4 стотинки на квадратен метър. Спрямо предходното второ тримесечие на тази година регистрираното намаление на цените в град Русе е 2%.

Ръст на пазарните цени е регистриран в градовете Бургас, Видин, Ловеч Пазарджик, Пловдив, Разград, Добрич и Хасково.  По-значим спад е фиксиран в градовете Смолян и Ямбол. Спрямо третото тримесечие на 2010 година намалението на средните пазарни цени на продадените в Русе жилища е в рамките на 1 %. .