Цецо Гербера в болница, адвокат Марковски с хипертонична криза, делото Търговска база пак отложено
Цецо Гербера в болница, адвокат Марковски с хипертонична криза, делото Търговска база пак отложено / netinfo
Заради здравословното състояние на подсъдим, адвокат и свидетел за пореден път днес бе отложено делото “Търговска база”.

Цветан Стефанов – Гербера от снощи е в русенската болница с нараняване в областта на главата. Той е настанен в отделението по неврохирургия бе съобщено пред Русенския окръжен съд. Общинският съветник Цветан Стефанов заедно със съпартиеца си Тодор Бонев и още двама русенци са обвиняеми по делото за рекет срещу директора на “Търговски база” Камен Йосифов.

Днес в съдебна зала за пореден път не се яви топадвокатът Марин Марковски, който е защитник на бившия лидер на СДС-Русе Тодор Бонев. От името на адвоката бе представена бележка, че отсъства заради хипертонична криза.

Подсъдими по делото “Търговска база” са също Светлозар Илиев и Петко Петков. Според обвинителния акт, от февруари до април 2004 година Камен Йосифов е бил принуждаван чрез “демонстриране на сила чрез присъствие на множество лица, свързани със силови групировки” и заплахи, да даде на Тодор Бонев 80 хиляди лева и да издаде като управител на “Търговска база” запис на заповед за 100 хиляди евро на Светлозар Илиев.

През октомври миналата година съдът постанови ефективни присъди на 4-мата. Те бяха отменени от Великотърновския апелативен съд, заради процесуални нарушения в хода на процеса. Делото започва отново. Следващото заседание е насрочено за септември.