Благотворителна изложба в помощ на 18-годишния Веско
Благотворителна изложба в помощ на 18-годишния Веско / Дарик радио - Русе

Настоящи и бивши ученици на гимназия „Христо Ботев” организират поредната инициатива в помощ на 18-годишния Веселин Кънев, който единствен оцеля в зверска катастрофа на пътя Русе – Бяла. Трагедията от 26 януари мобилизира хора от Русе и Тръстеник, деца и родители, да се притекат на помощ и всеки да помогне както може.

Тази вечер от 18 часа се открива благотворителната изложба „Светът през моите очи” в Арт Центъра на ул. „Цар Калоян”. Инициативата е на училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев”, а рисунките са дело на 34 ученици от втори до седми клас. Техните творби ще бъдат изложени в галерията до 28 март, а на следващия ден /29-ти март/ ще бъдат откупени на търг в аулата на училището. Парите се събират за възстановяването и рехабилитацията на Веско.

Момчето втори месец е в русенската болница. Направени са му няколко операции, лекарите полагат всичките си умения и сили, за да върнат бъдещия абитуриент към нормалния живот. Въпреки стабилното състояние на Веско обаче ще са му необходими дълги месеци възстановителни процедури.

Момчето от Тръстеник може да разчита единствено на роднините си и благотворителността на хората. В катастрофата загина неговата майка и втория му баща, след като колата на семейството на път за дома се вряза в аварирал ТИР.

Засега са събрани 1058,63 лева за за възстановяването на момчето. Средствата се набраха след благотворителна кампания в родното му село Тръстеник по инициатива на кметството. След трагедията да помогнат се отзовавт и съучениците на Веско. Те отвраят банкова сметка с благотворителна цел.

Банкова сметка е:
IBAN No. BG13RZBB91551033982008
BIC CODE: RZBBBGSF
Титуляри: Йоана Кунчева и Моника Георгиева