Американец се извини на България за поведението на посланик Уорлик
Американец се извини на България за поведението на посланик Уорлик / Дарик Русе

Имаме сериозни критики към американския посланик в България, заяви в Русе Даниел Халоран-представител на Републиканската партия на САЩ. Той и колегата му Стивън Стайтс са в страната по покана на лидера на РЗС Яне Янев. Холоран се извини на българите, за намесата на Джеймс Уорлик във вътрешните работи на страната. Уорлик е задължен да не взема страна и да не се намесва в полотически спорове, коментира Холоран.

Той и колегата му провеждат обучения на представители на общинските организации на РЗС във връзка с предстоящите местни избори през 2011 г. Според тях формулата на РЗС за успех ще се крепи на три компонента:пряката връзка с хората по места, доверието и липсата на корупция. Даниел Холоран заяви още, че е разтревожен от ситуацията в България. Според него липсва доверие в правителството, а една от критиките към кабинета е за малкото средства, които се отделят за култура и образование.

Даниел Халоран и Стивън Стайтс ще бъдат официални гости на националната конференция по повод 5-та годишнина от създаването на РЗС и учредяването на младежката организация на българските консерватори, които ще се състоят на 11 декември в зала „България”, София.