66 безработни са наети по проект на Областта в Силистра
66 безработни са наети по проект на Областта в Силистра / Областна администрация - Силистра

66 души, регистрирани в бюрата по труда в Силистренско, от днес са наети на работа в различни държавни служби, съобщиха от областната администрация в Силистра.

Безработните са от общините Силистра, Дулово, Тутракан, Ситово и Кайнарджа. Те ще работят в продължение на 9 месеца като поддръжка на сгради, пътища и пазачи в 31 обекта. Сред тях са областната администрация РЗИ, митница, ЖП-гара, ГКПП-Силистра, областното пътно управление и пътните служби в областта, Пристанище-Силистра, Държавен архив, учебни и социални заведения, общински администрации. Условията, при които започват работа, са 8-часов работен ден, трудово възнаграждение от 380.00 лв., платен годишен отпуск, пенсионни и здравни осигуровки. През първия месец е предвидено и обучение за адаптация към условията на работа.

Безработните са наети по проект „Подкрепа за заетост", финансиран чрез оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". Ръководител на проекта е областният управител Николай Димов. На срещата си с работниците Димов ги прикани да работят съвестно, да спазват трудовата дисциплина и да не уронвате престижа на институцията.