/ БГНЕС
21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, каза пред журналисти в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов. 30-годишната жена бе намерена мъртва в близост до алея край Дунав в Русе.

Полицията разпитва румънец с украински произход във връзка с убийството

„До момента не се изключва нито една версия за убийството - от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи“, обясни Маринов и допълни, че са извършени множество разпити.
 
Криминалисти описаха вероятен профил на убиеца на журналистката в Русе

„В хода на работа стигнахме до лице, което снощи късно бе задържано от немската полиция вследствие на наше искане. Задържан е Северин Красимиров, роден през 1997 г. в Русе. Има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството. Има наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и него. Има негов ДНК материал и върху жертвата“, каза още вътрешният министър. Маринов поясни, че продължава работата по всички версии.
 
На този етап не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е извършено заради професионалната й дейност, всички версии се проверяват, каза на брифинг главният прокурор Сотир Цацаров.

30-годишна жена е била убита в Русе (ВИДЕО)

Задочно са повдигнати две обвинения на предполагаемия убиец Северин Красимиров. Първото е изнасилване, за което предвиденото наказание е 10 до 20 г. затвор. Второто - извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва 15 до 20 г. или доживотен затвор. Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване, поясни Цацаров. Предстои искането за европейска заповед за задържане да се извърши в германски съд.