Версиите за жестокото убийство в Русе
99161
Версиите за жестокото убийство в Русе
  • Версиите за жестокото убийство в Русе
Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психично болен човек, така и планирано действие с личен мотив.

Още няма задържан за убийството в Русе
 
Макар и малко вероятна, разследващите полицаи не изключват възможността убийството на Виктория Маринова да е свързано с нейната работа. Днес в града пристигнаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров. Те трябва да направят анализ на всичко свършено по случая до момента, да планират с колегите си от Русе това, което предстои да се прави по-нататък и да окажат логистична помощ.
 
„Това беше нашата задача  - да разпределим екипите, така че паралелно да се работи по всички версии с оглед да не се изпусне нещо и загуба на време. Твърде е рано. Ако имахме съвпадение, щяхме да го съобщим веднага, тъй като щяхме да сме задържали извършителя, но работим в тази посока. Институтът по криминология е в пълни обороти. Всички находки, които се изземат, незабавно се изпращат за експертиза. Задачата е да работим бързо. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, заяви министър Маринов.

Убийството на журналист в България влезе в световните медии
 
Главният прокурор Сотир Цацаров окачестви убийството като изключително жестоко и брутално и заяви категорична готовност да го следи лично до неговото приключване.
 
„Работи се по всички версии, като е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР. Ще следим разследването изключително плътно. Не се изключва нито една версия“, посочи Цацаров.

ЕК за убийството в Русе: Очакваме бързо и задълбочено разследване
 
Хиляди русенци се включиха тази вечер в бдение в памет на жестоко убитата 30-годишна Виктория Маринова. Пред Паметника на свободата в центъра на крайдунавския град те поставиха цветя и запалени свещи. Близки и колеги на Виктория отправиха и апел - всеки, който иска да я почете, да извърши едно добро дело към някого, тъй като такъв бил нейният мироглед.

Виктория Маринова бе убита по изключително брутален начин в събота на обяд, като преди това е била изнасилена. Тялото и бе намерено на крайбрежната алея, под тенискортовете в Парка на младежта, където тя е отишла за да тича. Все още не е намерен или засечен мобилният телефон на жертвата, който е бил откраднат.