19 ученици от ОУ „Васил Априлов“ с дипломи от Детското полицейско управление

/ ОД на МВР-Русе
На официална церемония във Второ РУ, началникът на управлението главен инспектор Явор Янков обяви успешният завършек на двугодишния проект „Детско полицейско управление“ с ОУ „Васил Априлов“ в Русе.

На събитието присъстваха директорът на ОУ „Васил Априлов“ Гергана Григорова, директорът на ОД НА мвр старши комисар Теодор Атанасов, директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова, служители на ОДМВР – Русе, представители на БЧК, представители на русенски медии.

По време на церемонията на 19 ученици от основното училище бяха връчени дипломи за успешното приключване на двугодишното им обучение по националната Програма „Детско полицейско управление“. Програмата стартира през месец май 2016 година, когато между Второ РУ и ОУ „Васил Априлов“ бе подписано споразумение и декларация за съвместна дейност по проекта, който се реализира на територията и на цялата страна. В рамките на тези две учебни години бяха обхванати над 25 възпитаници от учебното заведение.
 

детско полицейско управление
ОД на МВР-Русе


В рамките на редица занимания в училището, както и извън класната среда децата-доброволци получиха знания и опит, които да споделят със своите връстници. Те се запознаха с различни аспекти от полицейската дейност, придобиха навици да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат не само за своята, но и за безопасността на другите, да вземат адекватни решения в определени ситуации, да познават и спазват правилата и законите, да бъдат по-уверени и по-компетентни, да се уважават и подкрепят.

„Днес уверено мога да се обърна към Вас като към колеги и да Ви благодаря за положеното старание и усърдието, с което работихте“, каза главен инспектор Янков на малките полицаи и изрази надежда, че някои от тях ще изберат професията, след завършване на образованието си.