181 нови случая на коронавирус отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има осем деца в училищна и едно дете в предучилищна възраст.

Ваксините срещу COVID-19 и алергиите

Най-много са заразените в община Русе - 157. По седем заболели има в Бяла и Иваново, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово и Две могили. Единствено в населените места от Ветово няма заразени.

Оздравелите през вчерашния ден са 47, а двама мъже и три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната.

За изминалото денонощие няма област без нови случаи на заразата. Най-малко са регистрираните в Разград - 22.  На болнично лечение в Русенска област се намират 240 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободните легла са 148, от които интензивните са 13.

Какво съдържат ваксините срещу COVID-19

До момента в областта са извършени 108 078 имунизации, като повторна доза са получили 53 936 души. Бустерна доза имат общо 8866 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани и 24 деца, като 10 от тях са на възраст между 5 и 11 години. 

Припомняме, че в Русе функционират три „зелени коридора“ за имунизации. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставени от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2.

Същевременно възможността за имунизации остава и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там ваксинациите ще се правят от 12:00 до 18:00 часа. И на трите места са осигурени ваксините на Pfizer, Moderna и Janssen, като в Тубдиспансера препаратът на Moderna ще бъде наличен само в дните вторник и четвъртък.