/ Административен съд в Русе
За четвърта поредна година Административен съд-Русе се присъединява с лекторска програма и инициативи към Образователната кампанията на ВСС и МОН „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. И през тази учебна година съдът продължава партньорството си с Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Английска езикова гимназия „Гео Милев“.

Административният съд отбелязва 12 години от създаването си

Предстоящата реализация на програмата е синхронизирана с учебния план на учениците и с натовареността на магистратите. С две срещи през месец март съдът ще ангажира вниманието на десетокласниците от ПГИУ „Елиас Канети“ върху статута на административните съдии, функции и компетентност на административните съдилища; последици от административните нарушения и наказания и пр.

Двама осъдени на строг затвор в симулиран наказателен процес

Акцент в предстоящите лекции ще бъде 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. Началото на кампанията ще бъде поставено в понеделник, 11 март,от 11.00 часа в Тържествената зала на съда, с лекция на председателя Диан Василев. Гости на събитието ще бъдат директорът на ПГИУ „Елиас Канети” Анелия Георгиева и преподаватели от гимназията.