1000-гласна немска група свири за русенци в „Канети”
1000-гласна немска група свири за русенци в „Канети” / netinfo
Прелюбопитната немска група „Маракеш Оркестра” (Marracash Orchestra – името е игра на думи, “cash” от англ. – пари в брой) от Дрезден, Германия, ще гостува на 10 октомври в дом „Канети” на ул.”Славянска”. Събитието започва в 21 ч.

Няколко часа по-рано музикантите ще участват в ателие (уъркшоп) с русенски колеги – гостите ще споделят своето виждане за използването на „не-езици” в музиката. Ателието ще включва практическа и теоретична част и джем-сешън. Гостуването на „Маракеш Оркестра” е част от турнето им в България. В продължение на повече от седмица, освен в Русе, те ще свирят във Велико Търново, Каварна, Варна, Севлиево, Ловеч и Враца.

Музиката на групата е „дива и луда” смес от различни стилове – от реге, през балкански ритми, до психеделик, пънк и хип-хоп. Представленията на групата на живо са страхотни, вокалистът, добре познат като “магически артист”, сякаш говори с повече от 1000 гласа, пише за тях в световната преса.

Организатори са Международно дружество „Елиас Канети”, „Динго Мюзик”-Пловдив, „Култур Актив”-Дрезден, Германия; с подкрепата на Посолството на Германия в България и на фондация „Роберт Бош”.