За пръв път търсят и най-красив селски двор
За пръв път търсят и най-красив селски двор / Радка Минчева
Нов раздел в отличията от кампанията „Да на красотата“ обявиха организаторите от Федерацията на жените и община Разград.
Конкурсът стартира за седма поредна година – припомня Любка Стоянова. Миналата година участниците в нея са били над 60, с всяка следваща кампания се увеличава.
Надпреварата ще е в 6 раздела. Вече познатите са:  Най-добре зацветен балкон или уреден двор на жилище; Най-добре уреден двор на фирмено пространство или пред офис; Най-добре зацветена градина на заведение за обществено хранене; Най-добре уреден двор на детска градина, училище или друга образователна институция; Най-добре уредено околоблоково пространство. Новата шеста категория бе включена по предложение на Федерацията на жените, тъй като има много запитвания от хора, които живеят в селата от общината. Заместник-кметът Галина Георгиева, която е председател на оценяващата комисия, прие охотно предложението и от тази кампания ще се избира и най-красив селски двор.
Участието в тази кампания е едно  от най-приятните ми задължения през годината – призна Георгиева.
Първият оглед на участващите обекти ще е в края на юли, а втората обиколка – през септември. През октомври се събира комисията за определяне на победителите, а връчването на наградите е на Благотворителния концерт на Федерацията на жените послучай Деня на християнското семейство 21 ноември.
Организаторите обявиха три телефона за включване в конкурса: 0896 799 103, 084 618 186 и 084 63 48 88.