Снимка:
Снимка: / Валежи

Днес времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в западната половина от страната. Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, по поречието на Дунав и в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да прониква студен въздух. В Северна България температурите ще се понижават, в останалите райони ще са почти без дневен ход. Към 14 ч. температурите ще са предимно между 6° и 11°, в София - около 8°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и бавно ще се повишава.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на места със значителни количества. Над около 1700 метра дъждът ще преминава в сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Застудяването ще продължи. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.