/ Дарик радио, Хасково
В още едно метално сърце в Разград ще се събират капачки с благотворителна цел, съобщиха от общината.

По предложение на регионалните координатори на кампанията "Аз вярвам и помагам" Дочка и Свилен Иванови то е монтирано в централната част на пазара в жк "Орел". Инициативата е подкрепена от общинския съветник Джипо Джипов, който е финансирал и изработил съоръжението с форма на сърце. Така жителите на най-големия разградски квартал ще имат възможност да участват активно в кампанията, без да се налага да пренасят събраните от тях капачки до пункта в централната част на града - до Регионалната библиотека.

Напредва ремонтът на основна улица в Разград СНИМКИ)

Върху металното сърце са поставени и табели с логото на кампанията и с уточнението, че в съоръжението не трябва да се пускат туби от вода, торбички и чували, пълни с капачки, а само единични капачки. При запълване на капацитета му, работници от общинското предприятие "Ремонтстрой" ще го изпразват и ще транспортират събраните капачки до общинско помещение за тяхното съхраняване до предаването им през есента на организаторите на кампанията.

Община Разград участва в кампанията от три години. Капачките се събират, за да бъдат рециклирани и с получените средства да се закупи медицинска апаратура за отделения по неонатология в различни болници. На последното подобно събитие през пролетта събраните от разградчани капачки и предадени на организаторите на кампанията бяха над два тона, припомнят от общината.
БТА