Министерският съвет обяви, че Разград има нов областен управител и това е Севджан Съдкъев.

Решението е взето на заседанието на служебния кабинет, който смени общо седем областни управители. По-рано в сряда обаче парламента отказа да освободи  Съдкъев като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол. "За" оставката му гласуваха 108 народни представители, 55 бяха „против“, и 62-ма се въздържаха.

Служебното правителство смени още седем областни управители

Точката беше включена допълнително в дневния ред. Заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев, ръководещ заседанието, съобщи, че е постъпила молба от Севджан Съдкъев да бъде освободен от заеманата длъжност.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се обърна към депутатите, които не са част от ДПС, "да не узаконяват като безучастни наблюдатели на едно мафиотско разчистване на сметки това, което в момента ДПС искат". Той призова всички да гласуват против освобождаването.

„Не разбирам защо си затваряме очите за това, което се случва в момента в държавата пред очите ни. Една парламентарна група - на ДПС в момента провежда чистка в държавата, Пеевски разчиства хората на Доган“, коментира Костадинов.

Севджан Съдкъев притежава богат административен опит. Придобива образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“, посочват от МС.

Бейнур Ахмед пък е назначен за областен управител на област Шумен. Близо 15 години работи в община Шумен, а от 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областната администрация Шумен. Завършил е ШУ „Епоскоп Константин Преславски“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня