Разград с награда от престижно туристическо изложение, и Кобрата ни хареса
Разград с награда от престижно туристическо изложение, и Кобрата ни хареса / Ростислав Грънчаров
Разград спечели награда от престижно туристическо изложение, пред щанда, на който бяха представени атракциите на региона, се снима и една от големите спортни звезди на България Кубрат Пулев.
Призът на община Разград и Регионален исторически музей-Разград от 16-тото Международно изложение „Културен туризъм” във Велико Търново е за най-атрактивно представяне на туристическа дестинация. Наградата е връчена от кмета на старата столица Даниел Панов на новия директор на дирекция „Култура, туризъм и спорт” Виолета Антонова.  
Акцент на разградското представяне на международното изложение са били мащабните туристически събития, които предстоят през годината в Разград. Сред тях е Фестивалът „Античният Абритус“, който тази година ще се проведе с участието на над 100 реенактори от Италия, Румъния и България, които ще представят атрактивни реконструкции на исторически събития от древни епохи, ритуали, бойни техники, гладиаторски битки, занаяти. Посетителите на изложението са имали възможност през трите дни на проявата, открита на 18 април, да видят мултимедийната презентация на тема „Туристическият бранд Абритус и културно историческото наследство на Разград – предпоставка за културен туризъм", излъчвана на големи монитори в експозиционната зала и фоайето на Двореца на културата и спорта в Търново, а също и да дегустират вино с марка „Абритус“ и римски хляб по оригинална рецепта. Посетителите са били поканени и на Панаира на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествени занаяти, който тази година ще се състои от 22 до 24 юли с участието на танцови формации от Канарските острови, Китай, Чили, Грузия и Русия – около 150 изпълнители.
Разградският щанд е привлякъл вниманието и на един от ВИП-посетитетите на туристическото изложение боксьорът Кубрат Пулев – Кобрата, който още в първия ден на събитието се е спрял и снимал пред бранда „Абритус”.
Престижната туристическа борса се организира от община Велико Търново със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

Разград с награда от престижно туристическо изложение, и Кобрата ни хареса
Ростислав Грънчаров

Разград с награда от престижно туристическо изложение, и Кобрата ни хареса
Ростислав Грънчаров