29-годишна жена е предадена на съд за измами в Разградско, съобщиха от прокуратурата.

Тя е била привлечена в качеството ѝ на обвиняема за това, че е мамила хора, че притежава свръхестествени способности да разваля магии.

Задържаха жена, взела пари от пенсионерка за „разваляне на магия“ в Плевен

В началото на 2020 година младата жена решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“.

Създала образ пред хората, че притежава паранормални способности и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях обвиняемата твърдяла, че била научно призната „пророчица-гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им, като давала безплатни консултации.

В обявата имало посочени и телефонни номера за връзка с нея. Въпреки че обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще са безплатни, то когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие.

За да бъдат развалени, тя е твърдяла, че било нужно да се плащат различни суми пари. Първоначално посочвала по-ниски такива - около 300-400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева.  

За „разваляне на магия“: Възрастна жена даде 8500 лв. на ало измамници

В периода от 1 декември 2020 година до 13 юни 2022 година успяла да въведе в заблуждение 12 души. Те били от различни краища на България и всички търсели възможност да помогнат на себе си, убедени, че имат направена магия или проклятие, което определя несгодите в животите им.

Жената е поддържала в тях заблудата, че ще им помогне и всеки един от пострадалите сам ѝ изпращал различни суми пари. Общият размер на нанесената материална вреда е бил 7710 лева.

Предстои делото срещу 29-годишната обвиняема да бъде насрочено за разглеждане във Районен съд-Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.