Повдигнаха обвинение на испанец за убийството на съпругата му в Разград, съобщиха от прокуратурата.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Разследването е приключило и след извършен превод на обвинителния акт на 23 януари досъдебното производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд.

Оставиха в ареста мъжа, убил жена си в Разград

Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имат три деца. Отношенията между тях са били обтегнати - често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което тя се обръщала към властите в Испания за помощ.

През 2021 г. пострадалата се завърнала в града заедно с трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10 декември 2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ той усетил, че съпругата му е станала и ѝ нанесъл силен юмручен удар в главата. След като паднала, започнал да притиска лицето ѝ. Когато установил, че не диша, той решил да разчлени тялото, за да прикрие следите.

По-късно обвиняемият заровил останките от тялото на жертвата на няколко места покрай пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в апартамента се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13 декември 2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.