Окръжният съд в Разград уважи искането на прокуратурата и остави в ареста 44-годишния испански гражданин, убил съпругата си, съобщиха от обвинението.

Разкриха подробности около жестокото убийство на жена в Разград (ВИДЕО)

След няколкодневно издирване на изчезнала 40-годишна жена от Разград, е установено, че тя е станала жертва на тежко криминално престъпление.

В резултат на извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото ѝ. Самото убийство е извършено в жилището, което семейството на жертвата обитавало в града.

Във връзка с извършването на убийството на жената е задържан нейният съпруг. Първоначално той опитал да заблуди разследващите, че не знае къде е неговата съпруга, и им представил алиби.

Откриха тялото на издирваната 40-годишна жена от Разград, разследват убийство

В хода на работата по случая обаче, алибито не се потвърдило, мъжът е засечен от камери за видеонаблюдение и срещу него са събрани достатъчно доказателства. Последвали самопризнания от страна на обвиняемия, който е съдействал на разследващите органи.

Той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред съда, който определи най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.