Най-смъртоносният  пожар в историята на Калифорния
Най-смъртоносният пожар в историята на Калифорния / Guliver/Getty Images
Общо осем пожара са гасили за два дни огнеборците от Разградско – съобщават от РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград. При  единия от инцидентите е пострадал човек.
Пожарът е станал в Благоево в къща на ул. „Филип Тотю”. Сигналът е получен в 16,19 ч. на 16 ноември. Собственикът на имота вдишал дим и затова е приет в разградската болница. Огънят унищожил 100 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество, 3 броя бяла и черна техника, 4 броя ПВЦ дограми, 6 врати и 8 броя мебели.
В същия ден в 8,17 ч. е имало пожар и в село Йонково в имот на ул. „Абритус”. Пламъците унищожили водогреен котел за отопление, 3 броя бяла и чена техника, 25 кв. м. покривна конструкция и опушил 25 кв.м. стени.
В Исперих, но на 17 ноември, е третият пожар с нанесени щети. На ул. „Александър Стамболийски” пламнала къща. Изгоряла 9 кв.м. дървена ламперия, пластмасова пръскачка и моторен трион.
Останалите пет пожара са без нанесели материални щети. На 16 ноември горял комин на къща в село Стражец, а на 17 ноември – комин в жк „Орел” в Разград, отпадъци на ул. „Козлодуй” в Кубрат, комин в село Дряновец и отпадъци в землището на Благоево.