/ ThinkStock/Getty Images
Община Исперих и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще зарадват жителите и гостите на града с безплатно кино.

Инициативата се организира по повод на Международния ден на младежта - 12 август, съобщиха от Общината. В рамките на два поредни дни, безплатно за всички киномани, на Градския стадион в Исперих ще бъдат прожектирани филмите "Завръщане" и "Двете страни на чудесата".

Нова арт инсталация радва жителите и гостите на Исперих

Кинопрожекциите под звездите ще бъдат с начало 21 часа и ще се излъчат на 12 и 13 август. Според ръководството на общината специалната инициатива се организира със социално-превантивен характер.

"Много важен момент в дейността на институциите, които имат отношение към възпитанието на децата и младежите, е да ангажират свободното им време и да насочват вниманието им към положителни дейности и занимания", смята кметът Белгин Шукри.

Община Исперих пожелава на всички вълнуващи минути в споделеното кино на открито и обръща внимание на родителите на деца под 18-годишна възраст, че при невъзможност да придружат детето си е необходимо да осигурят лице за негов придружител.
БТА