/ Дарик Враца
Трима нарушители на Закона за движение по пътищата са установени през последните дни в Разградско, съобщават от ОД на МВР-Разград.

Възпитаници на ВУИ-Завет безчинствали из Лудогорието: крали коли, разбили въртележка и отмъкнали монетник

Пиян водач е засечен при полицейска проверка в село Осенец. Около 21:00 часа, на 17 август е спрян лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от 44-годишния П.С. Пробата на водача с дрегер отчела 2,62 промила алкохол. Той отказал кръвна проба. Задържан е за срок от 24 часа в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

На 19 август по улица „Бели Лом“ в Разград е установено, че 18-годишният Ф.М. от село Ломци управлява лек автомобил БМВ след употреба на наркотични вещества. Тестът с „Drug check“ реагирал положително на канабис. В хода на проверката е установено, че Ф.М. държи у себе си 0,85 грама суха зелена растителна маса, която реагира на марихуана. У пътника в колата, Д.Г. на 22 години от Попово, са открити още 0,55 грама канабис. По случая се води досъдебно производство.

Катастрофирала кола с чужди табели намериха край Благоево, шофьорът - избягал

Лек автомобил „БМВ“ е спрян за проверка около 18 часа на 19 август в град Исперих. В хода на проверката е установено, че водачът – Н.Р. на 38 години, криминално проявен и осъждан, е неправоспособен и наказан за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление от 15.02.2018 г. Образувано е бързо производство.