Лудогорец стъпи здраво на върха след петата си поредна победа в efbet Лига. Тя обаче изключително важна, защото дойде срещу прекия конкурент за първото място Левски на "Лудогорец Арена" и момчетата на Станислав Генчев взеха сериозно психологическо преимущество пред преследвачите си, пише Gong.bg
 
"Орлите" надделяха с 2:0 след два съкрушителни удара в началото и края на мача. Мавис Чибота отбеляза първото полувреме, а дежурният голмайстор Клаудиу Кешеру уби интригата десет минути преди края, за да подпечата така важния успех за тима си в мача-украшение на 12-ия кръг на първенството. 

Домусчиев: Некомпетентни хора искат окончателно да убият футбола в България

Така домакините увеличиха аванса си на върха на класирането на четири точки пред "сините", а те остават със същия точков актив и с третия Локомотив Пловдив. Това беше осми успех в девет мача на разградчани под ръководството на Станислав Генчев във всички турнири и отборът продължава да лети под неговото ръководство. 

Лудогорец надви с 3:0 Ференцварош (ВИДЕО)

За "сините" пък това беше първо поражение от 10 август насам, когато преклониха глави пред Берое на "Герена". Те също бяха в серия от победи, като за последно загубиха точки в дербито с ЦСКА на 1 септември, но сега просто Лудогорец беше твърде силен за тях.