Ловците с жест към болницата и децата: дариха пари за уред за лечение на астма и пневмония
Ловците с жест към болницата и децата: дариха пари за уред за лечение на астма и пневмония / netinfo

Благороден жест от Ловно-рибарско сдружение „Сокол“-Разград към разградската болница и към децата на Разград. Днес двама техни представители – Пенчо Пенчев и Людмил Лилов връчиха на директора на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ чек за 3000 лева за закупуване на спирометър за Детско отделение.

Парите са събрани на традиционната благотворителна вечер на ловците, на която отчитат резултатите от отминалия ловен сезон. Част от сумата е събрана от томбола, която се разиграва между ловците, има и трима по-големи дарители с личен принос: кметът на Разград д-р Валентин Василев е дарил 600 лв., а общо 400 лв. за дали двама млади ловци от дружинката в Ясеновец – Мехмед Татар и Шенер Февзи.

Всяка година участваме в благотворителни акции, решихме през тази доброто ни дело да е насочено към децата на Разград – обясниха Лилов и Пенчев.

Разградската болница има спирометър, но той е за измерване капацитета на белите дробове на възрастни хора, в детското отделение има нужда от такъв уред – обясниха от управата на МБАЛ. Той ще се използва при диагностициране и лечение на деца с астма и тежки пневмонии.

Шефът на болницата д-р Марин Керчев благодари на дарителите и коментира, че за пореден път се убеждава, че хората които обичат природата, са хора с широки души и големи сърца.