7 години затвор за изнасилвач на дете, прокуратурата иска повече
7 години затвор за изнасилвач на дете, прокуратурата иска повече / netinfo

Районната прокуратура в Разград ще протестира седемгодишна присъда за блудства и изнасилване – съобщават от Апелативна прокуратура-Разград.

По обвинителния акт на Районната прокуратура в Разград днес състав на Разградския районен съд е произнесъл  присъдата от седем години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо Валентин Чакъров от село Топчии. 43-годишният мъж е бил обвинен от Районната прокуратура в три деяния, извършени при условията на продължавано престъпление  – за блудства с ненавършило 14-годишна възраст момиче чрез употреба на сила и заплашване, за същите деяния и след навършването на 14-годишна възраст  на жертвата, както и за изнасилване на момичето, преди да навърши пълнолетие.

Районната прокуратура в Разград ще внесе протест срещу размера на наложеното наказание на Валентин Ч., като ще поиска налагането на максималния размер от 10 години лишаване от свобода за тези престъпления – категорични са от Апелативна прокуратура.

Момичето, пострадало от сексуалния насилник, било дете от предходен брак на жената, с която подсъдимият живеел на семейни начала.

За времето от 29 юли 2012 год. до 14 септември 2013 год. Чакъров с цел да възбуди и удовлетвори полово желание и чрез употреба на сила и заплашване, като използвал положението на зависимост и надзор над ненавършилото 14-годишна възраст дете, извършил многократно блудствени действия с него. По време на тези деяние майката на пострадалото дете била приета на лечение в болница с роденото от съжителството с Валентин бебе. Многократните сексуалните насилия над момичето продължили и след навършването на 14-годишната му възраст.

От август 2014 г. до 21 май 2015 г. подсъдимият изнасилил многократно непълнолетното момиче,като го принудил към това със сила и заплашване. До разкриването на насилника се стигнало, след като жертвата започнала интимна връзка с момче. Когато разбрал за това, Чакъров ударил момичето и го изгонил от дома им. Пред своя роднина то разказало какво се е случвало в дома им, докато майка й отсъствала заради лечението на болното дете. Уведомена била полицията и на 22 юли 2015 г. Валентин Ч. бил задържан с постоянна мярка „Задържане под стража“.

 

Осъденият на седем години лишаване от свобода не признава вината си нито в хода на досъдебното производство, нито в съдебната зала.