/ iStock/Getty Images
В Областната дирекция на МВР в Разград са постъпили 11 сигнала, свързани с нарушения на изборния процес. Всички те са отработени и материалите по тях са предадени по компетентност в прокуратурата, съобщиха от полицията в лудогорския град.

До момента няма образувани досъдебни производства. Постъпили са и три сигнала за нарушения на противоепидемичните мерки, като по единия от тях е образувано бързо производство.

В секции в Разградско има проблеми с машините за гласуване

От институцията информират още, че звената на дирекция "Български документи за самоличност" продължават да издават в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Искане за издаване на такова удостоверение гражданите могат да подадат до 19.00 часа, като от началото на изборния ден са издадени 19 удостоверения за гласуване.

До 19.30 часа днес служителите на "БДС" връчват новоиздадени лични карти, за които граждани са подали заявления през седмицата. Към 17.30 часа в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница са връчени общо 32 лични карти, се посочва в съобщението.