/ Живка Тодорова
И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната
Жители на три села до Пловдив излязоха на протест днес пред завода за отпадъци в Шишманци, пожарът, в който вече трети ден гори.

Кметът на Раковски сезира Борисов за пожара в Шишманци, хората излизат на протест

Хората от Стряма, Шишманци и Белозем настояват за затягане на мерките за сигурност и охрана, за да не се стига до възникване на поредната огнена стихия в депото. Вчера кметът на Раковски Павел Гуджеров обяви, че ще търси помощ от премиера Бойко Борисов заради пожара в Шишманци. 

Мобилна станция измерва качеството на въздуха в Шишманци

Гуджеров настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона. Писмото до премиера ще бъде придружено от подписка на жителите на близките населени места. 

Има опасност за работещите в района на пожара в Шишманци

И днес, на мястото продължават на място да дежурят екипи на пожарната. От полицията увериха, че служители от РУ в Раковски и сектор „Пътна полиция“ периодично следят за евентуално силно задимяване на  магистрала "Тракия", като са в готовност да подпомагат трафика, ако е нужно.  

Няма превишения на нормите за въздуха след пожара в Шишманци

В днешния ден в завода за преработка на отпадъци ще бъде извършена и съвместна проверка с представители на регионалната екоинспекция. От там вчера поставиха мобилна автоматична станция за измерване качеството на въздуха, чрез която ще бъде възможно 24-часово непрекъснато онлайн следене на показателите на въздуха в населените места около пожара. 

Локализиран е пожарът в района на пловдивското село Шишманци

Засега няма информация анализираните на място данни, да са отчели опасни за жителите на района стойности. Въпреки това, хората не вярват и искат да не се стига повече до възникване на пожари в депото.