/ ThinkStock/Getty Images
в двете посоки на АМ „Тракия“ са разположени екипи на Пътна полиция, които своевременно ще сигнализират, ако видимостта е намалена
"Има опасност за работещите в района на пожара в Шишманци, тъй като съществува риск от образуването на невидими ями". Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“, който посети мястото на инцидента по-рано днес.

Няма превишения на нормите за въздуха след пожара в Шишманци

30 пожарникари гасят и в момента огъня,
който избухна миналата нощ на сметището в базата на завода за преработка на отпадъци до селото. Жителите на населените места около Шишманци трябва да следят новините и инструкциите на отговорните институции. Димът се носи вмомента над село Болярино, а следобяд се очаква да се обърне към Шишманци.

"Въпреки, че към момента не са установени превишения на нормите за качеството на въздуха, от регионалната екоинспекция препоръчват на жителите от района да избягват дейности на открито, да затварят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и възрастни хора навън, докато пожарът не бъде окончателно овладян. За погасяването на огъня е осигурено достатъчно количество вода, земна маса и техника", потвърди гл. комисар Николов.

Локализиран е пожарът в района на пловдивското село Шишманци

"И в двете посоки на АМ „Тракия“ са разположени екипи на Пътна полиция, които своевременно ще сигнализират, ако видимостта е намалена", уточни още директорът на Главна дирекция  “Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.